Tijgeroog
Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. Deze steen is nuttig om zowel eigen behoeften als die van anderen te onderkennen. Het laat je zien wat je echt nodig hebt.

De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. Tijgeroog geneest kwesties inzake zelfrespect, zelfkritiek en geblokkeerde creativiteit. Het laat  je niet alleen je gaven en talenten herkennen maar ook fouten die verholpen moeten worden.
In moeilijke periodes kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten, dilemma's, twijfel en besluiteloosheid. Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend, ontspant bij spanningen, helpt bij over geprikkeld zenuwstelsel en gaat hyperventilatie tegen. Tijgeroog kan nuttig zijn voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen, depressies en verslavingen.
Zie ook Valkenoog.

< terug                                                                      volgende >