Kyaniet

Kyaniet of distheen is wit, groenachtig, blauw, blauw/grijsgestreept. De steen is gelaagd, doorzichtig of opaak met een glas- of parelmoerglans.
Kyaniet is een spirituele steen met een kalmerende en evenwichtige werking. Het helpt ons de regie over ons eigen leven te voeren en om in te zien dat we geen marionetten zijn van het lot maar onze eigen toekomst vorm kunnen geven. De steen werkt kalmerend, brengt innerlijke rust en helpt onze blokkades en angsten te doorbreken. Het maakt spontaan, empathisch en zet aan tot zelfexpressie en communicatie. Het bevordert ook helderheid van geest, logisch en rationeel denken en eerlijk en oprecht zijn. Spiritueel vergroot het onze paranormale vermogens en intu´tie en helpt bij meditatie en contact maken met gidsen. De steen werkt aardend en reinigt de chakra's en aura en brengt ze in balans.
Fysiek heeft kyaniet een positieve werking op de (kleine) hersenen, motoriek en flexibiliteit, spieren, schildklier, (bij)nieren, keel en strottenhoofd en werkt koortsverlagend. Het is een goede steen voor zangers en mensen die in het openbaar moeten spreken.

< terug                                                                     volgende>