Chalcedon
Chalcedon heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen.

De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert broederschap en saamhorigheid in groepen. Het schept een open en enthousiaste persoonlijkheid en absorbeert en vernietigt negatieve gedachten, emoties en kwade dromen.
Chalcedon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert tijdens een stressmoment en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens. Fysiek werkt chalcedoon reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het immuunsysteem. De steen heeft positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insulineproductie en dus diabetes. Chalcedon vermindert de gevolgen van dementie en seniliteit. Het versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding.

< terug                                                                     volgende >