Agaat
Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding.

Het stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Agaat beschermt de aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Agaat maakt acceptatie van jezelf mogelijk waarmee zelfvertrouwen wordt vergroot en geeft moed om opnieuw te beginnen. Fysiek is agaat een goede steen om tijdens zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind) omdat het beschermend werkt, groei stimuleert en gunstige werking op de baarmoeder heeft. Het heeft een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking) darmen, huid, ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.

Naast deze algemene eigenschappen heeft de boomagaat de volgende aanvullende eigenschappen:
Boomagaat werkt sterk aardend en kalmerend. De steen geeft een veilig en beschermd gevoel. Het geeft kracht, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en maakt standvastig. Fysiek heeft het een positieve werking op bacteriŽle infecties en versterkt het immuunsysteem.

< terug                                                                     volgende>